Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Nuspalvinkime žiemos pilkumą nuostabiais krepinio popieriaus vėdrynais!

Kai nuobodi pilkuma ir tikrai nemenkas šaltukas už lango, "IMSEMA" siūlo pražysti spalvotais "Cartotecnica Rossi" krepinio popieriaus vėdrynais! 


Juos nesudėtinga pasidaryti, o vaizdas pribloškiantis:)

Aukštos kokybės itališkas krepinis popierius Cartotecnica Rossi žinomas visame pasaulyje dėl savo ypatingai aukštos kokybės ir savybių - jis puikiai tempiasi ir laiko formą. Dėl didelio šio popieriaus svorio sumažinamas permatomumas ir užtikrinamas spalvų intensyvumas, taip pat padidinamas standumas ir išryškinamos popieriaus mechaninės charakteristikos.
IMSEMA siūlo plačios spalvų gamos 40g, 60g ir floristinį, standų 180g Cartotecnica Rossi krepinį popierių, kuris tikrai jums patiks.

O šiandien pasidalinsime Cartotecnica Rossi ir Susan Beech pamokėle, parodančia kaip nesudėtingai pasidaryti toooooookius grožius! (originalus straipsnis anglų kalba iš Design Sponge).

Jums reikės:
- Krepinio popieriaus 40g. Spalvos: raudona, violetinė ir žalia;
- 2 cm skersmens polistireno rutuliukų;
- Floristinė vielos;
- Klijų;
- Karštų klijų;
- Žirklių;
- Storesnio popieriaus šablonui;
- Pieštuko;
- Liniuotės;
- Vielos replių.

Instrukcijos:

1. Iš storesnio popieriaus išsikirpkite žiedlapio šabloną. Krepinį popierių susikarpykite 3cm pločio juostelėmis ir iš jų iškirpkite žiedlapius. Jums reikės maždaug 75 žiedlapių kiekvienai gėlei. 



 2. Sukarpykite floristinę vielą maždaug 16 cm ilgio koteliais. Raskite polistirolo rutuliuko centrą ir įkiškite vielutę, pateptu karštais klijais galiuku. Rekomenduojama įstumti apie 1cm vielutės į rutuliuko vidų.


3. Iškirpkite nedidelį krepinio popieriaus apskritimą, kuris bus vėdryno žiedo viduriukas. Rekomenduojama naudoti tamsesnį atspalvį už planuojamą naudoti viso vėdryno žiedo žiedlapiams. Ruda / žalia spalva taip pat tinkamos viduriukui. Švelniai ištempkite popierių ir priklijuokite prie polistirolo rutuliuko viršaus.


4. Pirmajam žiedlapių ratui (centriniams žiedlapiams) reikės maždaug 45 vnt mažiausių iškirptų žiedlapių, kurių aukštis apie 1cm . Švelniai patempkite kiekvieną žiedlapį pirštais, kad žiedlapis įgautų  formą. Patepkite apatinį kraštą klijais.
Pirmąjį žiedlapį klijuokite taip, kad viršutinis kraštas beveik atitiktų polistirolo rutulio centrą, bet paliktų nedidelį tarpelį, pro kurį matysis viduriukas. Kito žiedlapio kraštą  klijuokite, kad sutaptų su ankstesniu žiedlapiu apie 50%, truputį pakreipdami jį taip, kad jis suformuotų mažą kreivę nuo ankstesnio. Taip klijuokite žiedlapius kol gausis ratas apie centrą. Visos gėlės kūrimo metu jūs matysite, kaip persidengia jūsų žiedlapiai ir galėsite sekti, kur jums reikia klijuoti kitą žiedlapį, nes paskutinis žiedlapis, kurį priklijavote, bus tas, kuris dar nebuvo perdengtas kitu.

 


5.  Kitose žiedlapių eilutėse klijuokite žiedlapius vis žemiau nuo centrinio apskritimo krašto, kad matytusi anksčiau priklijuotų žiedlapių eilės. Žiedlapius klijuokite vėl ratu aplink rutuliuką, kol užpildysite maždaug pusę viso vėdryno žiedo.


6. Kitame etape klijuosite išorinius didesnius žiedlapius, kurių jums reikės apie 30 vnt. kad būtų lengviau formuoti, įkirpkite apie 2 mm nuo žiedlapio apačios ir suklijuokite per vidurį.
Šį sluoksnį klijuojant, šiek tiek pakelkit žiedlapius aplink gėlės centrą. Ir klijuodami perdengkite žiedlapius, kaip ir anksčiau. Užpildę vieną žiedlapių ratą, pradėkite klijuoti kitą ratą šiek tiek žemiau ir tęskite žiedlapių klijavimą ratu  kaip ir darėte prieš tai.


7. Kai išgausite patinkančią savo gėlės formą (paprastai klijuojama apie 5 išoriniai žiedlapių ratai), klijuojami 4 didžiausi (viso dydžio) žiedlapiai pačioje rutuliuko apačioje, suformuojantys galutinį žiedo vaizdą. Apatiniai žiedlapiai klijuojami kaip ir anksčiau, bet šį kartą klijuokite taip, kad padengtumėte likusį matytis rutuliuko polistirolą ar matomus karštus klijus. 



8. Lapelių ir kotelio gamyba. Lapeliams iškirpame maždaug 2 cm pločio žalios spalvos krepinio popieriaus juostelę, sulankstome į keturias dalis ir iškerpame lapo formą. Išlanksčius gauname 4 lapelių eilię. Priklijuokite lapelių galą prie rutuliuko ir vielos pagrindo. 
Stiebams supjaustykite maždaug 1 cm pločio ir 13 cm ilgio krepinio popieriaus juostelę ir ją ištempkite. Ant vieno galo užtepkite nedidelį klijų sluoksnį ir priklijuokite virš vielos viršutinės dalies. Laikykite vėdryno žiedą dešinėje rankoje ir appasukite popierių žemyn stiebu su kairiąja (arba, kas jums patogiau). Stenkitės, kad stiebas būtų kuo dailesnis, vyniokite be tarpelių ir suspaudžiant popierių. Taip pat po kelių apsukimų rekomenduojama patepti nedideliu kiekiu klijų, kad popierius laikytųsi ir nenuslystų. Kai pasieksite vielos galą, nukirpkite popierių virš vielos, užtepkite šiek tiek klijų, sulenkite ir apgaubkite vielos viršų. Kartokite stiebo įvyniojimą kelis kartus, kol gausite norimą stiebelio storį.




9. Ir štai jūs turite savo gėlę, kurios kotelį galite jums patinkančiai išlenkti, jei norite, galite švelniai nuleisti keletą žemesnių žiedlapių, ir iš kelių tokių gėlių sukurti gražią kompoziciją:). 




Tikiuosi visiems pavyko!:) O jei mėgstate kurti, nesikuklinkit ir pasidalinkit savo kūriniais Facebook ar Instagram platformose, pažymėdami UAB IMSEMĄ. Mums labai malonu matyti, ką nuostabaus galima sukurti su mūsų dailės ir rankdarbių priemonėmis. 

Čia pamatysite visą gausų krepinio popieriaus asortimentą.
O taip pat www.imsema.lt rasite klijus, žirkles, liniuotes, putplasčio ir kitus gaminius dekoravimui geriausiomis kainomis.

Iki kitų kartų ir nesustokite kurti!:)





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šįkart veiduose nepakartojama, savitą, iškart atpažįstamą braižą turinti tapytoja Inga Noir Mrazauskas. Susitikome paplepėti dar žiemai nesibaigiant, tačiau pokalbis buvo toks šiltas, kad prisimenant jį, atrodo pavasaris jau senų seniausiai atkeliavęs:)  Labai įdomu buvo paslampinėti po menininkės namus...O dar tos dirbtuvės viršutiniame aukšte.... Nekasdien juk geri kavą apsuptas tokia ramybe alsuojančioje ir aliejiniais dažais dvelkiančioje aplinkoje ! Tapytoja Inga Noir Mrazauskas Kviečiame paskaityti visą interviu su menininke ir aplankyti jos internetinę svetainę, kur panirsite į tikrą meno pasaulį  http://inganoir.com/ . Iš kur esi kilusi ir kaip menas atsirado tavo gyvenime? Esu gimusi ir užaugusi Vilniuje. Vizualieji menai mane domino nuo pat vaikystės; mėgau piešti tiek kiek save pamenu. Jau tada, kai vaikystėje supratau, kad per piešinį man patinka išreikšti save, žinojau, jog norėčiau toje srityje dirbti. Baigiau dizaino studijas, tačiau galiausiai pasi

Kūrybinė pamokėlė “Darbo knygos, užrašų knygutės, albumo ar telefono dėklo dekoravimas“

Artėja gražiausios metų šventės, ir taip norisi nustebinti savo pačius  brangiausius artimuosius ir draugus vienetinėmis nepakartojamomis  dovanomis. IMSEMA  www.imsema.lt  kartu su dailės bei dekoravimo priemonių gamintojais TAIR  http://www.tairtd.ru  siūlo jums puikią idėją ir žingsnis po žingsnio parodo, kaip nesudėtingai, savo paties rankomis, ją pasigaminti 😊.  Sugebės kiekvienas, o rezultatas nustebins! Dienoraščio, telefono dėklo ar kito Jūsų pasirinkto objekto dekoravimui jums reikės šių priemonių: • Pavyzdyje dekoruotas A5 formato dienoraštis, tačiau jūs galite apsirinkti kažką įdomesnio 😊 ; • liniuotė; • matlankis; • priemonės paviršiaus nuriebalinimui (alkoholio sudėties valiklį pirma išbandykite ant nedidelio plotelio, kad įsitikintumėte, jog valiklis nekenkia ir nepakeičia dekoruojamo objekto spalvos; • medvilniniai tamponėliai arba vatos pagaliukai, klaidų nuvalymui- kas gi neklysta :D ; • "TAIR" akrilo kontūrai stiklui:

Svečiuose menininkė APPIAS ALBINA

Šiandien Imsemoje svečiavosi nepakartojama jauna menininkė Appias Albina, kurianti išskirtine grafikos technika. Taip malonu buvo šnekučiuotis apie kūrybą, gyvenimą ir net orą, o akyse matyti žibantį kūrybinį potencialą. Kviečiame susipažinti artimiau ir pasigrožėti nuostabiais  APPIAS ALBINA kūriniais. Visais Appias Albina kūriniais pasigrožėti galite čia:  https://www.appiasalbina.com/monotype 1.   Iš kur esi kilusi ir kaip menas atsirado tavo gyvenime? Esu Albina Appias (tikrasis vardas Jevgenija Jones), Vilnietė, visada gyvenau čia. Labai myliu šį miestą, sunku būtų su juo išsiskirti. Čia baigiau dailės akademiją, gavau grafinio dizaino magistro laipsnį. Visada svajojau būti tapytoja, bet įstojau į dizainą, nes šį profesija atrodė “aiškesn ė“  tėvams, o tapyt, sakė jie, visada galėsi ir dizainere būdama – nemelavo 😊 2.   Apibūdink savo meną, kaip gimė mintis užsiimti šia technika? Mano technika yra unikali, didesnio formato Autorinė Monotipiją