Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kalėdinius Telšius aplankius:)

Sveiki,
visai visai čia pat atkeliaujant pačioms gražiausioms metų šventėms ir visur uodžiant eglutės kvapą ir tviskant lemputėms, svečiavomės pačioje Žemaitijos sostinėje Telšiuose.


Šiame mieste lankėmės pas darbščiąsias ir kūrybingąsias pedagoges Telšių Ateities progimnazijoje. ir kūrėme nuostabius eglutės žaisliukus kvilingo technika. Pedagogės net nuraudusiais iš susikaupimo skruostais suko spalvingus ritinukus iš popieriaus juostelių ir klijavo gražų žaisliuką.
Pasižiūrėkite kokie gražūs, rankų darbo žaisliukai papuošė eglutes:)





       


     
Labai dėkojame Telšių Ateities progimnazijos pedagogėms ir direktorei Ritai už šiltą priėmimą ir už pagalbą, per pusnis nešiojant pilnas dėžes kvilingo priemonių. Tikiuosi būtinai susitiksime kitais metais:)

O dabar trumpai apie kvilingą, ką reiškia šis keistas žodis?

Kvilingas (angl. k. „quilling“) -  tai meno rūšis, kai siauros įvairių spalvų popieriaus juostelės susukamos į ritinėlius, iš kurių yra formuojamos įvairios figūros. Vėliau tokios detalės klijuojamos į vientisą kompoziciją išgaunant galutinį meninį vaizdą.
Šis menas daugiausia buvo naudojamas knygų viršelių bei įvairių religinių objektų dekoravimui. Tai buvo ideali priemonė norint atkartoti rankdarbius iš brangesnių medžiagų, tokių kaip kaltas plienas. Neturtingos bažnyčios gamino religinius paveikslėlius su valcavimo apdaila. Kūrinius paauksavus arba pasidabravus, buvo sunku atskirti nuo tikrų aukso ar sidabro filigrano darbų-  juvelyrinių dirbinių, kurtų iš metalinių vielelių ar grūdelių, kai iš plonų briaunuotų, suktų ar apvalių sidabro vielelių išraitomas ažūrinis dirbinio ornamentas.


Šiais laikais vėl atsigręžiama į kvilingą ir yra populiaru kurti šia technika, o entuziastų ir norinčių išmėginti kvilingą vis daugėja. Visame pasaulyje galima rasti kvilingo mėgėjų, turinčių savo tinklapius bei glaudžiai palaikančius tarpusavio ryšius.
www.imsema.lt rasite gausų pasirinkimą "FOLIA" firmos kvilingo priemonių, tad beliks tik pasinerti į šio meno džiaugsmus.  O pasikvietę mus į svečius, kūrybinio užsiėmimo metu išbandysite šias priemones bei su mūsų pagalba išmoksite jomis taisyklingai dirbti.


Iki malonaus! 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šįkart veiduose nepakartojama, savitą, iškart atpažįstamą braižą turinti tapytoja Inga Noir Mrazauskas. Susitikome paplepėti dar žiemai nesibaigiant, tačiau pokalbis buvo toks šiltas, kad prisimenant jį, atrodo pavasaris jau senų seniausiai atkeliavęs:)  Labai įdomu buvo paslampinėti po menininkės namus...O dar tos dirbtuvės viršutiniame aukšte.... Nekasdien juk geri kavą apsuptas tokia ramybe alsuojančioje ir aliejiniais dažais dvelkiančioje aplinkoje ! Tapytoja Inga Noir Mrazauskas Kviečiame paskaityti visą interviu su menininke ir aplankyti jos internetinę svetainę, kur panirsite į tikrą meno pasaulį  http://inganoir.com/ . Iš kur esi kilusi ir kaip menas atsirado tavo gyvenime? Esu gimusi ir užaugusi Vilniuje. Vizualieji menai mane domino nuo pat vaikystės; mėgau piešti tiek kiek save pamenu. Jau tada, kai vaikystėje supratau, kad per piešinį man patinka išreikšti save, žinojau, jog norėčiau toje srityje dirbti. Baigiau dizaino studijas, tačiau galiausiai pasi

Kūrybinė pamokėlė “Darbo knygos, užrašų knygutės, albumo ar telefono dėklo dekoravimas“

Artėja gražiausios metų šventės, ir taip norisi nustebinti savo pačius  brangiausius artimuosius ir draugus vienetinėmis nepakartojamomis  dovanomis. IMSEMA  www.imsema.lt  kartu su dailės bei dekoravimo priemonių gamintojais TAIR  http://www.tairtd.ru  siūlo jums puikią idėją ir žingsnis po žingsnio parodo, kaip nesudėtingai, savo paties rankomis, ją pasigaminti 😊.  Sugebės kiekvienas, o rezultatas nustebins! Dienoraščio, telefono dėklo ar kito Jūsų pasirinkto objekto dekoravimui jums reikės šių priemonių: • Pavyzdyje dekoruotas A5 formato dienoraštis, tačiau jūs galite apsirinkti kažką įdomesnio 😊 ; • liniuotė; • matlankis; • priemonės paviršiaus nuriebalinimui (alkoholio sudėties valiklį pirma išbandykite ant nedidelio plotelio, kad įsitikintumėte, jog valiklis nekenkia ir nepakeičia dekoruojamo objekto spalvos; • medvilniniai tamponėliai arba vatos pagaliukai, klaidų nuvalymui- kas gi neklysta :D ; • "TAIR" akrilo kontūrai stiklui:

Svečiuose menininkė APPIAS ALBINA

Šiandien Imsemoje svečiavosi nepakartojama jauna menininkė Appias Albina, kurianti išskirtine grafikos technika. Taip malonu buvo šnekučiuotis apie kūrybą, gyvenimą ir net orą, o akyse matyti žibantį kūrybinį potencialą. Kviečiame susipažinti artimiau ir pasigrožėti nuostabiais  APPIAS ALBINA kūriniais. Visais Appias Albina kūriniais pasigrožėti galite čia:  https://www.appiasalbina.com/monotype 1.   Iš kur esi kilusi ir kaip menas atsirado tavo gyvenime? Esu Albina Appias (tikrasis vardas Jevgenija Jones), Vilnietė, visada gyvenau čia. Labai myliu šį miestą, sunku būtų su juo išsiskirti. Čia baigiau dailės akademiją, gavau grafinio dizaino magistro laipsnį. Visada svajojau būti tapytoja, bet įstojau į dizainą, nes šį profesija atrodė “aiškesn ė“  tėvams, o tapyt, sakė jie, visada galėsi ir dizainere būdama – nemelavo 😊 2.   Apibūdink savo meną, kaip gimė mintis užsiimti šia technika? Mano technika yra unikali, didesnio formato Autorinė Monotipiją